MH

Nu är Flamsan äntligen anmäld till MH, bättre sent än aldrig eller vad är det man säger ;) Ångrar dock att jag inte gjort ett MH med henne tidigare då hon är så pass gammal nu men men. Hon är den hunden jag vill ha och det är det viktigaste :) MH:t äger rum den 30 mars i Heby, det är samma helg som vi åker till Hofors (påskhelgen) så det passar bra faktiskt. En annan kull från samma uppfödare (dock i yngre kategori) kommer att göra MH samtidigt, skall bli skoj att träffa lite fler BZ-hundar!
 
På tal om något annat, har jag berättat att jag och Rikard prenumererar på ICA's matkasse? Det är det bästa beslutet vi tagit på länge :) Det är så underbart skönt att slippa lägga tid på att handla, fundera ut på vad man ska äta och trots en timme av funderande så slutar det ändå på mackor eller fil & flingor. Nej nu är det andra bullar, vi får en matkasse varje måndag med en veckas matsedel innehållande 5 middagar á 4 portioner,så det räcker även till matlåda dagen efter. Och det bästa av allt är att maten smakar toppen! Dock är det lite mycket kolhydrater för min smak, ingen dietkasse precis men bra och billig husman.
Jag kan starkt rekommendera detta! Och tänk vad härligt för alla barnfamiljer :) Idag åt vi Gulashsoppa, mums!
 
Nej, ut och promenera lite med sig och sedan dyka ner i sängen! Ciao
 
Pernilla
 

Plugg och promenader

Det kanske är dags för en liten uppdatering om vad som händer och sker i livet.
För det första så kan jag tala om att jag lever och mår bra. Jag har fullt upp på dagarna och kalendern är inte direkt tom på saker att göra, men det är skoj!
Dagarna går åt till att jobba, plugga och promenera (har en stegräknartävling på jobbet som pågår till april). Jag försöker plugga så fort jag får tid och ork över, tiden finns där om man bara prioriterar rätt men det är värre med orken... Jag måste ständigt påminna mig själv om att jag pluggar för min egen skull och inte för någon annan. Det blir lätt att man läser flera sidor ("bara för att") men sedan kommer man på sig själv att hjärnan inte tagit in någon infomation för att den är för trött helt enkelt. Jag har insett att "helgpluggandet" är  det som fungerar bäst och därför är prio1 numera då hjärnan enbart kan fokusera på plugg och inget jobb. Jag vägrar att bli underkänd på tentan som äger rum i Skara den 11 april, jag vägrar! Så därför kommer jag vara en tråkig människa som sitter hemma och pluggar på kvällarna/helgerna och går och lägger mig klockan 9 fram till dess ;)
Helgen innan tentan blir däremot inte så mycket plugghelg då jag ska till Birmingham i England på utbildningsresa! Jag var till Stockholm förra helgen och fick en utmärkelse "årets djurvårdare 2012", i och med detta så vann jag denna resa. Har aldrig varit i Birmingham så det ska bli riktigt roligt :)
På tal om utlandsresa.. Jag träffade Karolina idag för en promenad och lite skitsnack. Hon ska åka till Vietnam (risk för felstavning) i 2 månader och praktisera på ett barnsjukhus. Tänk vilken otrolig upplevelse, bara att få bo där och uppleva en helt annan kultur, rutiner, ekonomi, sjukvård m.m. Man är så inramad i hur det fungerar här i Sverige och hur vi lever. Tänk vad nyttigt att se och uppleva någonting helt annorlunda och få en insikt i deras liv och deras vardag, spännande :)
 
Nej nu är pluggpausen slut, tjoflöjt!
 
Pernilla
 
 

Tröttare än någonsin

Dags att vila upp sig lite snart kanske. Har varit mycket av det mesta den senaste tiden och de viktiga faktorerna som sömn, plugg, hund och träning blir lidande tyvärr... 
 
Helgen har varit både bra och dålig.
I fredags var vi 5 fina flickor som träffades hemma hos Monica för pizzabak, vindrickande, skratt och tårar. Det var urmysigt och jag är så avundsjuk på hennes fina lägenhet mitt i stan, vill också... Tänk att bara kunna gå utanför dörren liksom, det negativa är väl såklart när man har hund iof. Vi satt hos Monica tills inpå småtimmarna, sedan åkte ena halvan hem och andra halvan gick vidare till RockBaren. Jag hörde till den andra halvan ;) Det var första gången jag var på RockBaren men skoj var det! Drack några drinkar, träffade trevliga människor och hade allmänt kul.
Lördagen bestod av jobb och jag var inte den piggaste människan på planeten precis. Men det gick förvånansvärt bra ändå måste jag erkänna. Kvällen resulterade i tårar, inga kommentarer...
Idag är en ny dag och jag är helt slut. En jobbvecka känns lite att ta i efter en helg med på tok för lite sömn och en hjärna på högvarv. Inte nog med det så åker jag på kongress i Sthlm nästa helg, inga lugna puckar på isen nu inte. Men det är ju mina egna val så jag ska inte sitta å klaga.
 
Pernilla
 
Photo: Schkååål faderittan! ...en flaska senare ☺ (själv)Photo: GöttitPhoto: Spark-baken-pizza ☺

Ett blåbär...

Ibland blir jag faktiskt förvånad över hur respektlösa människor det finns?.. I och med att jag inte möter dessa "typer av folk" särskilt ofta så blir man lite tagen på sängen så att säga. Behandla andra som du själv vill bli behandlad fick just idag en starkare innebörd.
Jaja, nog om detta.
 
 
Har ätit en semla och varit på gymmet idag - plusminusnoll..
När tvättmaskinen är klar tänker jag ta ett baaad, guldkorn i vardagen <3
 
Pernilla
 

Helg på topp

Har haft en toppenhelg!
I fredags kom Emelie & Daniel hem till oss på lite middag. Det blev mozarellasallad till förrätt, lammfiol med potatisgratäng och en grönsallad till huvudrätt och till efterätt blev det chokladpannacotta med daimkross :) Och självklart vin till detta! En trevlig myskväll helt enkelt :)
Lördagen började på jobb och sedan vidare på sexparty hemma hos Sarah, träffade många nya ansikten vilket alltid är skoj! Sedan vidare på stan för lite "nightlife", kom innanför dörren vid 06.30 imorse men de var de värt ;) Dessutom bjöd taxichauffören mig på en kebab i bröd, sicken gosse!
Söndag då. Vakna, åt, somna...
 
Let´s fight a new week!
 
Pernilla
RSS 2.0