Gott nytt år!

Gott nytt år önskar jag alla mina vänner och bekanta!
Mitt mål och mina tankar inför 2014 är att jag ska ta tillvara på det jag har och vara stolt och glad över det. Man glömmer ofta dem som har det värre, som inte får vara friska eller som är ensamma. Jag är en frisk människa som har en underbar familj, ett hus att komma hem till efter en bra dag på jobbet. Duger inte det? 
 
En klassisk sammanfattning av året som gått - 2013
 
Januari började med en härlig resa till Gran Canaria tillsammans med min bror Patrik och hans dåvarande flickvän Malin samt pappa och hans tjej. Fint väder, sol och bad, mat/dryck och sena kvällar. Underbart!
Jag träffade många nya vänner i början på året som fortfarande finns kvar. Tillsammans tränade vi hund, tog promenader, hade tjejkvällar och gick ut på Göteborgs klubbar :)
I februari åkte jag till Sthlm och tog emot priset som "årets djurvårdare". Jag fick en fin pokal och en resa till BSAVA congress i Birmingham under april, otroligt häftigt att vara där!
Början av året och hela mars bestod av en hel del pluggande utöver mitt 100% jobb på Djurklinikerna. I April gick tentan (för att bli Leg. Djursjukskötare) av stapeln i Uppsala, and guess what? Jag klarade den!
April bjöd även på en resa till Helsingborg där VETA-dagarna gick av stapeln detta år (föreläsningar för anställda inom djursjukården). April var en stressig men otroligt rolig månad måste jag tillägga, jag fyllde även 24 år ;)
Maj bjöd på Möhippa för Erika (Rikards brors fru), agilitykurs, MH med Flame, klinikkväll, utgångar med mycket skratt. En "pustautmånad" med en hel del alkohol helt enkelt efter tentamånaden ;)
Juni var även det en bra månad, Summerburst festivalen i Gbg med goda vänner, agilitytävling, Bröllop för Rikards bror och hans vackra fru Erika! Som jag älskar alla dessa bröllop!!
Det var även i juni som vi sa upp oss från jobb och lägenhet. Vi valde att flytta hem <3 Vi hittade ett hus och allt var klart, förutom kontraktet... Det sket sig...
I Juli blev det även då mycket festande och sena utekvällar. Gyllene tider konsert med härliga människor, det var underbart! Jag blev bestulen på min plånbok timmarna innan konserten men återfann den dagen därpå.
Augusti bestod mest av flyttstädning och packning, puh.... Låt mig aldrig behöva flytta igen.
Vi flyttade tillbaka till Hofors igen och var till en början inneboende hos min mamma och Tommy.Jag började jobba hos mamma på hennes veterinärklinik samt på Falu djursjukhus. Husletandet gick på högvarv och efter mycket letande dök det upp, vår lilla dröm <3 Den 3 september flyttade vi in och vi trivs som bara den!
Resten av året har mest gått åt till att komma in i nya vanor men en hel del agilitytävlingar har vi hunnit med. Kräftskiva, personalfest, hundträningar. I oktober började jag även arbetet som ombud på Agria djurförsäkring igen. Jag har återigen fått lära känna underbara människor! Har hunnit med två utbildningar i Sthlm samt ett julbord och jag älskar det!
I oktober var vi även på bröllop nr 2 :) Det var Rikards barndomsvän Josefin och hennes Otto som gifte sig. Säger det igen, älskar dessa bröllop!
På stora Sthlm i december hade vi uppvisning med vår Flashmob. Vi var ett 50-tal hundmänniskor med varsin hund från Gävle/uppsala/sthlm som tränat under hösten för att samla in pengar till Musikhjälpen "alla kvinnor har rätt att överleva sin gravididet. Om jag inte minns fel så fick vi in närmare 250 000 kr, häftigt va! Det här var en otrolig upplevelse och även här lärde jag känna nya fina människor :) Ett minne för livet!
Julafton var nu här och den firades i vårt lilla hus tillsammans med nära och kära. En skön och lugn jul med en behaglig känsla i kroppen. Nöjd med året som gått.... :)
 
Det svåraste men samtidigt lättaste beslutet 2013 var att lämna Göteborg och flytta tillbaka till Hofors. Vi kände båda två att livet i Gbg var klart. Det var två roliga år med nya bekantskaper, härliga minnen, lärdomar för livet, viljor att våga göra annorlunda. När vi hade bestämt oss var jag till en början nervös att vi skulle ändra oss, vakna mitt i natten och fråga oss själva vad vi håller på med. Men inte... Jag har aldrig ångrat beslutet. Tiden i Gbg var en klass för sig och minnena finns alltid kvar. Men nu blickar vi framåt mot nya mål! 
2014 here we come! ;)
 
//Pernilla
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0