Sundsvall!

Imorgon går färden mot Sundsvall och en helg i VETA-dagarnas tecken. Det ska bli fruktansvärt kul och jag ser fram emot en rolig helg med härliga människor :) Tågresan är låååång.... Men med lite vin så ska det nog lösa sig! Skål.
Jag har precis kommit hem från kvällens kurs i tävlingslydnad. Det första som sker när man kommer upp på klubben är att skjutbanan skjuter för fullt med riktigt höga skott. Flame blir lite tagen och är inte fokuserad alls i början men i takt med att skotten minskade så ökade Flames koncentration och jag måste säga att jag är riktigt nöjd med dagens träning. Idag tränade vi på ställande, apporten "tålamod", tandvisning, torrgående, platsliggning och en hel del annar matnyttigt. Med lite mer träning så kanske vi kan ta oss ut på tävlingsbanan snart, så typiskt att jag anmält till agilitytävling 6/6, precis samma datum som klubbens lydnadstävling är... Men det kommer fler tävlingar så det är bara att köra på :)
Nej nu ska jag packa ihop det sista och slita min karl från datorn så man kan få pussa lite på han innan läggdags.
Trevlig helg, det ska jag ha!
Pernilla

En annorlunda entré

Idag är det lördag och gråtrist väder ute. Jag har bara varit ute på en kissrunda med Flame och spenderat resten av tiden framför datorn sedan jag vaknade. Rikard är hos sina föräldrar och planterar skog, stackarn klev upp klockan 6 imorse för att åka iväg. Jag ska ta mig i kragen och börja städa lite snart, sitter för tillfället och njuter av en kopp kaffe och några rutor mörk choklad. Ska hinna traska till systemet innan de stänger också, ikväll blir det förhoppningsvis utgång! :)
I veckan har jag inte gjort så mycket mer än att jobbat. Jag är lite besviken på mig själv som efter påskhelgen "stannat kvar" lite i segträsket med slapphet och äta gottbeteende. Jag har inte rört mig på något vis och inte haft en tanke på vad jag stoppat i munnen... Nästa vecka blir det ändring på de! Ajabaja, jag som var så duktig med LCHF.
Har haft sjukt mycket hemlängtan den här veckan. Jag vet inte om det beror på att vi var hemma förra helgen eller vad det är. Tankarna snurrar i huvudet, man tänker på framtiden och hur man vill att den ska se ut. Jag tänker på mamma som har opererat sig och som skulle behöva en hjälpande hand. Jag tänker på alla nära som man vill ha runt omkring sig och kunna träffa när som helst. Ibland är tankarna ett problem som ofta står i vägen...
Från en sak till en annan. Igår hände en rolig grej som jag måste berätta!
Jag sitter i soffan och tittar på tv när jag ser att det kommer ner ett stort brev i brevlådan. Jag tänker att det är den vanliga gratistidningen så jag bryr mig inte så mycket om det. Dock reagerar jag på att jag inte hör "brevbärarens" steg ner för trapphuset (som man alltid gör annars), så jag går till dörren och tittar ut genom titthålet. Där ser jag en människa med en huva som står precis utanför våran dörr och tittar ner i backen, detta är inte någon brevbärare utan snarare en rånare hinner jag tänkta. Jag står kvar vid dörren ett bra tag och det gör även "rånaren". Jag vågar inte röra brevet men jag ser att det står handskrivet RIKARD ARNELL. Jag smyger in till Rikard som sitter vid datorn och viskar att det står en man utanför dörren. Rikard går och tittar i hålet, tittar sedan lite läskigt på mig och öppnar brevet. I brevet ligger det en porrtidning och en porrfilm, vi förstår ingenting. Rikard blir supernervös och börjar bortförklara sig men jag är mest orolig för den läskiga mannen :S
Plötsligt ringer det på Rikards telefon, det är Anders (Rikards kompis). Han frågar om Rikard är sugen på att ta några öl och att han kommer förbi om cirka en halvtimme. Rikard går med på det och berättar samtidigt om den kusliga händelsen. Strax efter att Rikard lagt på luren ringer det på dörren, vi öppnar och in stormar Anders med Joar och Martin i släptåg. Jag dööör! Vilken grej alltså, haha :) Det sjuka är att jag blev riktigt rädd och min vakthund Flame är inte riktigt godkänd... Försökte få henne att skälla men hon bara stod och tittade på dörren precis som jag..
Pernilla

Pålagringar...

Påskhelgen är över och den har varit härlig och bra! I torsdags for vi hem til Hofors och spenderade helgen i Barkhyttan hos mamma poch Tommy. Vi har haft det jättemysigt med god mat, trevliga människor och massa avslappning. Man får en enorm "längta hem" känsla när man har varit på hemmaplan ett tag bara. Dessutom är mamma nyopererad så då vill man bara vara där för att kunna hjälpa till men vi får bita ihop både hon och jag...
Idag när jag kom hem från jobbet såg jag att brevet från SKK hade kommit med Flammans röntgenresultat. Plötsligt blev jag väldigt nervös och jag rev snabbt upp det. Det började bra då jag läste att hon har grad A på höfterna, men när jag kom till armbågarna så visade det sig att hon har lindriga pålagringar på höger sida... Fan! Nu behöver inte det betyda speciellt mycket men att läsa det var inte kul... Nu blir det Glukosaminer och friskvård för att hålla min Flamma i bästa trim.
Pernilla

Pirrig väntan och en fin present

Tisdag idag och jag är stolt över mig själv som gick/sprang hem från jobbet idag. Känns skönt i kroppen såhär efter en dusch. Kletade in håret i Ricinolja innan duschen också, tycker faktiskt att håret känns lite "mjukare" på bara två inpackningar.
I helgen fick jag en toppenbra present av Rikard, en tvättmaskin! Dock fungerade den inte så bra i början eftersom vi glömde att skruva av "säkerhetsskruvarna" på baksidan. Vid centrifugeringen så lät det som att hela badrummet skulle sprängas och tvättmaskinen hoppade runt som en galning. Just nu har jag en tvätt på gång och jag ser fram emot en lugn och skön centrifugering ;)
Igår HD/AD-röntgade vi Flamman samt putsade lite tänder. Nu väntar jag med spänning på resultatet men enligt oss såg bilderna fina ut i alla fall! Skönt att ha detta avklarat i alla fall.
Två arbetsdagar kvar på denna veckan och sedan åker vi hem till Hofors för att fira påsken. Det ska bli skönt att träffa mamma och alla andra samt att komma bort från vardagen en stund. Påskägg och god mat vill jag ha!
Nej nu ska jag kolla igenom gårdagens BB-avsnitt och sedan blire sömn inför megapasset i Kungsbacka imorgon 10-21.
Pernilla

Ricinolja

Någon viskade i mitt öra att Ricinolja skulle vara mirakel för håret så nu har jag införskaffat mig en flaska och sitter med kletet i huvudet. Jag gick in på apoteket för att köpa det och då det "säljs bakom disken" så bad jag tjejen i kassan rota fram en flaska. På vägen ut mot bilen ser jag att den lilla flaskan jag håller i min hand med namnet "Ricinilja" är en flytande oral lösning mot svår förstoppning, haha! Jag vänder genast på klacken och går tillbaka till apoteket för att berätta för kassörskan att hon lämnat ut hel fel produkt. Dock var de jag som hade fel denna gång... Ricinoljan som jag nu har i håret är en oral lösning mot förstoppning!?

Åkte till klubben för lite agilityträning tidigare idag och det gick helt åt skogen! Sedan nyår har Flame börjat reagera på skott och självklart hade de militärövning där idag så hon var inte fokuserad på någon punkt... Det är så frustrerande :S det är inte det att hon sticker iväg eller får panik men hon är bara inte bekväm i situationen och träningen blir kaos...
På tal om ingenting så har jag tröstätit idag... Stoppat i mig kakor och en massa onyttigheter bara för att jag har en dålig dag. Det jag aldrig inser när jag väl stoppar i mig grejerna är att dagen blir ännu sämre några timmar senare av ångesten. Men men, det är lätt att vara efterklok.
Imorgon är det måndag, nu ska jag laga Tacos!
By the way så fick jag en tvättmaskin av Rikard igår. Den är fin att titta på men... badrummet rasar när den centrifugerar...så det blir byte till en annan snart.
Pernilla
RSS 2.0