Bilder från möhippan

Veckan som gått

Tisdagkväll och jag har precis kollat igenom ett avsnitt av BigBrother. Det är inte långt kvar till finalen nu, hoppas Amandus vinner :)
Veckan som gått har varit helt okej. Dock har det blivit en hel del ensamtid eftersom Rikard jobbar i Stockholm och kommer att befinna sig där ytterliggare tre veckor. Han kommer hem under helgerna och det är jag glad för i alla fall. Helgen är den mest kritiska perioden som särbo vill jag lugnt säga. Under veckodagarna har man så mycket annat att sysselsätta sig med men helgen är för mig en tid då man ska slappa, umgås och ta vara på kärleken ;)
Helgen som var spenderade jag i Hofors. Jag åkte den 55mil långa bilresan utan AC, fyfan säger jag bara! Det var inte roligt men dock gick hemresan mycket bättre eftersom det var molnigt och kyligare ute. Helgen bjöd på mys hemma hos mamma och Tommy samt möhippa för söta Elin på lördagen. Vi kidnappade henne, satte på henne fina prinsesskläder, tog oss mot Gävle för en lunch ute i parken. Hon fick lite olika uppdrag, vi spelade kubb med en svensexa som var där och bara njöt av solen. Senare under eftermiddagen gick vi hem till hennes brors lägenhet, åt tacos, drack vin och spelade spel. Kvällen avslutades på Heartbreak, det var en dag att minnas! Tack alla inblandade och supertrevligt att träffa er :)
På hundfronten går det framåt. Flamman och jag påbörjade en ny kurs förra veckan, agility steg 3 (tävlingskurs) för Elin Fahlgren. Det känns jättebra och Elin är en duktig instruktör. Om en vecka ska vi starta på vår första agilitytävling här i Göteborg, sjukt nervöst!
Nu ska jag gå och lägga mig, imorgon väntar ett jobbpass på 11h i Kungsbacka, HEJ!
Pernilla

Tankar, känslor -försvinn!

Mår fruktansvärt dåligt...
Kan ingen bara stoppa tiden. Jag lägger mig i sängen och sover och tänker inte vakna förrän jag mår bra igen...

Rosettdagen

Fredag idag och jag har precis kommit hem från jobbet. Inviger helgen med en latte som jag tillverkat själv. Dock blev den inte så lyckad första försöket eftersom jag toppade den med ströbröd istället för farinsocker. Tog inte tillfället och provade utan gjorde en ny, kanske hade varit succé?
Idag hade vi en ganska hektisk dag på jobbet. Eller den var sådär konstig som vissa dagar blir, inte många patienter men ändå mycket att göra och allt på samma gång. Dock lyckades vi som alltid fixa oss ur även denna dag. Vi är helt enkelt dreamteam som klarar det mesta ;) Humöret startade på 0 imorse när jag insåg att mensen kommit på besök, jo välkommen... Väl inne på jobbet gick humöret upp till en 5:a när jag fick lite kaffe och en vettig människa kom in och köpte ett av mina ursnygga koppel som jag beställde för ett tag sedan (har jag sagt att jag är en riktigt bra försäljare?). Dock höll inte 5:an i sig speciellt länge eftersom en katt valde att rymma istället för att vägas. Den lyckades såklart hitta minsta lilla krypin och halva förmiddagen gick åt till att möblera om så att man skulle ha en chans att ens röra den lilla rackaren. Sedan fortsatte humöret på samma nivå under i stort sett resterande tid av dagen och mensen talade om att den fanns kvar, jo tack... Dock vandrade 0:an upp några nivåer när både jag och Marie sålt en massa rosetter! I love dessa små varelser, de är underbara! Såna rosetter som man sätter i hundens huvud you know ;) Man blir så glad av att bara titta på dem, de gör min dag!
I helgen har vi ingenting planerat. Jag ska åka och träna lite agility med Flamman tänkte jag, jag älskar det och hon också för den delen! Hur mycket jag än vill tycka om lydnad och motivera mig till att träna det så slår agilityn högre. Jag är och kommer alltid att vara en agilitynörd och flamman hänger glatt på. Jag tror att det är jag som smittar av mig för jag märker så stor skillnad på hennes attityd vid agilityn mot lydnaden. Den 6 juni ska vi tävla för första gången i agility och det ska bli skitskoj!
Andra saker som jag tänkte hinna med i helgen är plugga, köpa ett par nya löparskor samt kläder till Andreas och Elins bröllop om några veckor. Emelie och Daniel dyker förmodligen upp imorgonkväll för lite mat och vin, trevligt! Vi ska boka sommarkryssning och den ser jag fram emot!
Trevlig helg!
Pernilla

Bra helg

Helgen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Jobbade tydligen vilket jag fick veta lördag morgon via ett telefonsamtal. Jag hade på något vis missat att skriva in det i min kalender vilket är skitkonstigt då jag annars är väldigt noggrann med att skriva upp allt sånt där.
Så lördag var det jobb mellan 10-14, underbara tider. Sedan tog jag och Flamman bussen hem och det var inte den bästa dagen att åka buss eftersom Göteborgsvarvet gick av stapeln denna dag. Såg några eldsjälar som sprang längs med vägen, duktiga människor :) Åkte upp till klubben efter jobbet för ett agilitypass med Flame. Tränade hoppteknik, slalom och tvära svängar. Det gick hyffsat bra. Kvällen spenderade jag och Rikard hemma hos Emelie och Daniel med en massa vin, snacks och trevliga människor.
Idag har jag haft telefonjouren här hemma, passat på att städa och tvätta samtidigt. Har även kört ett agilitypass idag också. Tränade korta hinderkombinationer, slalom, kontaktfält och gungan. Det gick bra men oj så trött hon blev lilla damen, 12pinnars slalomen blev lite väl mycket.
Nu ska jag mysa ner mig med en skål godis framför BigBrother, det är jag värd!
Måndag imorgon, kort vecka.
Pernilla

Blir man någonsin nöjd?

Idag är det fredag och det tackar jag gudarna för. Jag behöver en lugn helg där jag bara får vara, får tid att tänka, reflektera och ta dagarna precis som de kommer. För mig är dessa "pauser" i mitt liv guld värda!
Den senaste tiden har varit tuff och många tankar finns i huvudet dag som natt tyvärr. Jag har insett hur mycket saker och ting betyder för mig och att man måste lära sig att uppskatta istället för att förneka. Blir man någonsin nöjd? Jag tror inte det. Istället tror jag att man måste lära sig hantera tillvaron, ta till vara på dagarna och njuta av nuet, vakna med en positiv känsla och likaså somna med en. Att hålla familj och vänner nära och vara rädd om dem, älska dem! Lika viktigt är det att ta hand om, uppskatta och älska sig själv...
Pernilla


Lite uppdatering!

Hoppsan vad tiden rullar på helt plötsligt. Det har gått några veckor sedan senaste inlägget så jag tänkte göra en uppdatering.
Sundsvallstrippen med jobbet var toppen! Dagarna var fulla av lärorika föreläsningar och kvällarna var hur kul som helst, tack alla inblandade detta gör vi om ;)
Mamma åkte hem i fredags efter att ha varit på besök hos oss i en vecka. Det har varit trevligt och vi har myst i det fina vädret, ätit gott, promenerat både vid havet och i stan, fixat iordning balkongen, pratat skit m.m.
Jobbet är som vanligt det som tar upp den stora delen av mitt liv just nu. Ofta tänker jag på hur mycket tid man lägger på jobbet och hur viktigt det är att man trivs.
Flamman och jag går fortfarande på lydnadskurs och det är jättekul, tanken är att vi ska komma igång och tävla så småningom.
Nej nu orkar jag inte skriva mer, har gått upp 3kg förreste... skit
Hejochhå
/Pernilla
RSS 2.0