Jobblördag

Befinner mig just nu på jobbet där jag gör lite nytta, har bara en paus just nu ;) Jag tog en promenad hit imorse och fy satan vad det blåste kallt. Jag trodde nästan att huvudet skulle trilla av faktiskt! Trots den hemska upplevelsen funderar jag ändå på att promenera hem igen efter arbetsdagens slut? Det blir 1,8mil på samma dag isåfall, inte illa pinkat ;) Som belöning ska jag svänga in på den stora godisaffären som ligger längs vägen och unna mig en snaskispåse!
Ikväll får vi se vad som händer, Emelie surrade någonting om utgång och visst det var ett tag sedan sist. Antingen blir det nog något sånt eller en hemmakväll. Den som lever får se helt enkelt.
Nu ska jag jobba vidare, ha de!

Pernilla

Effektiv dag!

Yes imorgon är det fredag, skönt!
Idag har jag haft en rätt så effektiv dag måste jag säga. Eller effektiv och effektiv, den känns bra i alla fall. Dagen började med jobb 8.30-16 och sedan blev det en timmes träningspass på gymmet och sist men inte minst en vända till bruks för agilityträning :) Så kul att komma igång med både träning för mig och för Flamman! By the way så har jag gått ner mer i vikt så nu är det bara 0,6kg kvar till nästa delmål som innebär en kryssning tillsammans med Ricky.
Annars har veckan som vanligt bara bestått av en massa jobb. I tisdags var jag (och några fler kollegor) på sminkkväll hos en av våra gulliga veterinärer, Maja. Det var jättemysigt, vi åt mat och hade lite minispa. Johanna som hade hand om visningen av allt smink var duktig och produkterna toppen. Jag köpte med mig en mascara och 2 foundations, dyra produkter men bra.
Det rycker lite i ögonen så jag ska nog hoppa i säng om en liten stund. Klockan är inte ens 21 men är man trött så är man. Jag har haft sömnsvårigheter sedan några veckor tillbaka och det är verkligen inte likt mig. Kan tänka mig att det beror på stress... Spända axlar, sömnsvårigheter, trötthet, huvudvärk, tappar hår, olycklig? Kan det vara stress, ja det kan det...
Pernilla

Ny vecka!

Måndag idag och det innebär början på en ny vecka. Har jobbat 8-15 och sedan tog jag och Flame en snabb powerwalk hem från jobbet (9km), det känns i röven när man börjar närma sig hemmet kan jag säga ;) Känner mig duktig! Imorgon blir det en PW innan frukost till jobbet så jag hoppas på fint väder.
Somnade på sängen en timme när jag kom hem och sedan åkte jag på Studiecirkelträff i Kungsbacka. Idag gick vi igenom nervsystemet och instuderingsfrågor på det. Miljarder saker att hålla koll på...
Idag fick jag frågan: "Längtar du aldrig hem?", jag funderade en stund och tänkte sedan på mitt liv här i Göteborg. Visst sjutton längtar jag hem men jag har tagit mig upp på nästa trappsteg.
Till en början trivdes jag verkligen inte alls och jag längtade hem varje sekund på dygnet. Jag ville bara avsluta allting och flytta tillbaka. Jag mådde psykiskt dåligt och grät mig ofta till sömns. Jag trodde att allting skulle kännas så bra men det var bara en lång pina... Nu har det snart gått ett år och jag har "kommit in i det" om man kan formulera det på det sättet. Jag trivs bra, jag har utvecklats mycket inom mitt arbete och jag har lärt känna underbara människor! Dock har jag ingen aning om vad framtiden utvisar, kommer vi bo kvar eller kommer vi flytta tillbaka? Om det nu är så att vi flyttar tillbaka så kommer jag aldrig ångra det här kapitlet i mitt liv. Jag är så otroligt stolt över mig själv som VÅGADE ta steget att släppa taget om allting, att hoppa. Det har varit fruktansvärt påfrestande och psykiskt jobbigt måste jag tillägga men hela situationen har gjort mig till en starkare och lyckligare människa. Tänk om jag aldrig hade vågat?...
Pernilla

Lördagkväll

Sitter och gottar mig med lite lördagsgotti och bara myser. Har varit på kurs i Dermatologi hela dagen på Västra djursjukhuset. Det var veterinär Robert Cikota som höll i kursen och den var jättebra. Han ska ha en eloge för sin goda presentation för han var väldigt behaglig att lyssna på och hade ett lagomt innehåll. Man blir bra slut i huvudet efter en dag med full koncentration efter en veckas arbete med en hel del övertid.
På tal om kurs så hade vi andra tillfället på lydnadskursen i torsdags. Vi gick igenom skillnader på belöning och muta samt olika inlärningsmetoder och belöningsformer. Vi tränade praktiskt på tandvisning, inkallning, hopp över hinder och platsliggning. Det är så kul och Flamman älskar det! Är otroligt nöjd med våra kursledare, de är super :)
Igår var vi på kalas för Adrian (Rikards lillebror). Han växer den lilla grabben och det får mig att tänka på hur fort tiden går, läskig tanke. I Maj har vi bott i Göteborg ett helt år!?
Pernilla

Respektlösa människor, framgång apportering

Ibland blir man så trött på respektlösa människor som bara tycker att det är dom, dom, dom hela tiden... Idag hade jag stängning på jobbet och jag hade kollat ut en buss som gick hemåt 10 min efter låsning av dörrarna, "Perfekt!" hann jag knappt tänka innan damen klev innanför dörren... Å sen var det bara att glömma den bussen... Visst kan det vara okej att komma när klockan är slagen STÄNGNING men låt det för guds skull gå fort... Denna kvinna hade redan innan hon passerat ytterdörren bestämt sig för att det här skulle ta tid.) Hon tog till och med av sig kläderna liksom!?...
Jaja nog om detta, hon blev behandlad med respekt från min sida i alla fall. Jag höll tankarna inne och hjälpte damen med det hon ville och bad om. Disskuterade symptom från urinsten till diabetes, gick igenom alla 1000 fodersorter med smaker, innehåll och allt hon ville veta.
Kunden har alltid rätt! eller vad är det man säger ;)
Slappnar av i soffan med en kopp te och inväntar veckans program av Top Model Sverige. Gårdagens avsnitt av BigBrother kanske man lyckas klämma in före läggdags också.
Körde ett kort lydnadspass med Flamman påväg från bussen och det går framåt. Passade även på att köra några vändor med apporten när vi kom hem och det har Verkligen börjat likna något. Äntligen har damen förstått att man ska hålla apporten tills matte säger något annat. Längtar till lydnadskursen på torsdag så vi får köra igenom lite nya moment :)
Imorgon är det 11h pass i Kungsbacka som gäller!
Pernilla
Haha, hon ser måttligt road ut...

11 timmars

Godkväll.
Sitter i soffan med en kopp te och knaprar solroskärnor (stillar mitt enorma sötsug). Tar igen mig efter en 11 timmar lång arbetsdag som gick förvånansvärt bra. Timmarna har rullat på, det har varit lagom mycket att att göra och ett och annat skratt har dagen bestått av, suveränt!
Imorgon funderar jag på att traska till jobbet, hoppas på finväder! Finns det något skönare än en morgonpromenad i gryningen när solen skiner och fåglarna kvittrar, NÄE ;)
Dags att krypa till kojs snart!
Pernilla

Premiär

Hej alla nyfikna.
Funderade på att slumpa bloggandet helt i och med att min förra blogg och därmed också min hemsida avslutades. Dock måste jag erkänna att det rycker lite i "bloggnerven" ibland. Om det handlar om uppmärksamhet, brist på saker att göra, mata alla nyfikna, släppa ut känslor, eller vad det nu kan vara. Det kan jag inte svara på men jag skulle gissa att det handlar om en kombination av dessa.
Så mina vänner, jag har beslutat mig för att komma igång med bloggandet igen och jag ser fram emot det. Alla intresserade och nyfikna är varmt välkomna att följa med mig :)

Välkommen till min nya blogg!

RSS 2.0