AJ!

Som om någon hade misshandlat mig med en stenklubba, så känner jag mig...
Funderar på att ringa kiropraktorn imorgon för detta kan jag inte leva med längre. Funderar på om man ska vila sig lite kanske?

Midsommar, semestern närmar sig!

Nu är det bara dagar kvar till semestern, wiee! Aldrig har en semester varit så efterlängtad som nu, eller man kanske ska säga välbehövlig istället. Vi har inga speciella semesterplaner men att bara få koppla bort, stänga av, lata sig, släppa tankar och krav... Att få "bara vara" i 4 veckor ska bli underbart!...
I helgen är det midsommar (sedan blir det bara mörkare ;) och vi har ingenting inplanerat. Jag har telefonjouren lördag och söndag så vi kommer nog att befinna oss på hemmaplan i alla fall. Förmodligen blir det ett restaurangbesök med älskling, hundträning, plugg och mera hundträning.
På tal om hundträning så är Flamsan anmäld till lydnadstävling 6/7 samt 8/7 i Gävle. Sofie och Rally är också anmälda ;) Det ska bli superskoj och jag försöker träna så fort det ges tillfälle. Jag vet precis vad det är vi behöver träna på i de olika momenten och jag hoppas att det ska sitta under tävlingshelgen.
* Platsliggning = Flame har ingen riktig "stadga" i liggandet. Hon kan ibland resa sig, tugga gräs eller röra sig mycket. Jag försöker träna henne att ligga med hakan i marken.
* Tandvisning = Blir inte så mycket träning eftersom vi ofta är själva. De få gånger vi tränar det så går det utan problem.
* Linförighet = Flame växlar position ofta, sätter sig sakta vid halterna eller inte alls, har inte alltid den bästa attityden.
*Inkallning = Fungerar sådär, hon lägger sig ofta när jag går ifrån henne.
* Läggande = Fungerar bra om hon är på G, annars inte.
* Ställande = Har fungerat väldigt bra.
*Apportering = Fungerar bra, det enda är att hon håller apporten väldigt löst och har litet intresse för den.
* Hopp = Hennes favorit! Funkar bra, snett sättande ibland.
Det var en liten sumering av vart vi står idag (mest för min skull så att jag kan gå tillbaka och kolla).

Nu är det läggdags!
Pernilla

PMS, hemlängtan och en nyttig sallad.

Rubriken talar ganska bra om vart i humöret jag befinner mig idag. Har varit en normal dag fast med lite kryddning om man kan säga så. Jag har varit otroligt trött, haft ont i ryggen och en otrevlig PMS på det... Dessutom har jag haft en extrem hemlängtan idag och det gör inte saken bättre. Det enda positiva med dagen är min nyttiga sallad bestående av lax, avokado och massa grönt gottigt. Förmodligen det mest hälsosamma min kropp har fått i sig på väldigt länge...
Ska drunkna i sängen snart eftersom jag är sjukt trött.
Ett litet tips till alla "ryggbesvärare": klipp ej klorna på en klängig Grand Danios... Aj!

Gnäll

En helg med ryggskott

Söndag idag och ytterligare en jobbvecka väntar. Men när jag tänker på att det bara är tre veckor kvar till semestern så blir jag varm inombords :) i och med att vi inte hade någon semester förra året så ska detta bli grymt skönt...!
I helgen har jag haft ett riktigt jobbigt ryggskott... Det har varit stressigt på jobbet de senaste veckorna och många tunga lyft. Kroppen säger ifrån och det kanske är dags att börja lyssna på den.
Det blev ingen agilitytävling idag pga ryggskottet och det känns trist. Dock var det nog lika bra eftersom jag känner hur ryggen mår bättre nu efter några dagars vila.
Hoppas på en lugn jobbvecka med lätta patienter och ytterst få lyft.

(lägger in en bild på dagens inköp, Asic löparskor)

XpernillaX

Agilitytävling

Hela 12 timmar har vi spenderat på agilityn idag. Tävling i Kallebäck och resultatet blev inte så bra... Men hade inte räknat med något annat heller för den delen. En liten sammanställning kommer här:
För det första så var jag lite försenad och åkte fel på väg till tävlingsplatsen. Kände hur stressen kom krypandes... Redan där var jag ur balans om man säger så :P Dock kom vi fram tillslut ganska precis till banvandringen startade. Agilityloppet var först ut med ca 100 hundar, 3 av dessa kom i mål felfritt (en ganska svår bana med andra ord). Det är första gången som jag och Flame har varit i en sådan situation så hon var sig inte lik och dessutom hade hon en matte som var riktigt nervös. När det var vår tur så körde vi igång men diskade oss ganska snabbt. Flame fick överspel och började hoppa och nafsa i mig istället för att fokusera på uppgiften, icke nöjd med det loppet...
Andra loppet (hopploppet) blev också en disk men jag är faktiskt ganska nöjd med det loppet. I och med att en massa timmar hade gått så hade Flame hunnit bli lite trött samt kommit in i "stämningen" så nu var hon mer fokuserad.
En sak som jag kom på när jag gick banvandringen var att jag glömt träna in "långhoppet", hjälp? Flamman blev lite överraskad av det i första loppet och lyckades få en rivning men i andra loppet tog hon det galant.
Tyvärr lyckades jag inte få några filmer av dagens lopp, lite trist eftersom det är roligt att se hur man kan arbeta med sig själv för att utvecklas.
Ska tävla imorgon också på GMBK så hoppas att det finns någon vänlig själ där som har lust att filma oss lite.

Pernilla

Röd dag mitt i veckan

Imorgon är det nationaldagen, röd dag och ledighet. Underbart så in i Norden! I vanliga fall jobbar jag 10-21 på onsdagar så detta blir perfekt.
Dock kommer jag knappast ligga hemma och slappa imorgon, nej för då är det tävling. Premiär på agilitybanan för mig och Flamman! Sjukt nervöst...
Haft en tuff dag på jobbet både igår och idag... Brist på medmänsklighet och respekt...

Pernilla

RSS 2.0