Trööött

Ojoj vad seg jag blev... Klockan är bara sju men den känns som 24. Blir en tidig kväll idag, funderar på om det kan vara mitt minimala intag av kaffe under dagen som gjort mig så trött? Eller iof så var jag lika trött imorse, försov mig nästan. Imorgon blir det sovmorgon eftersom jag inte börjar jobba förrän klockan 13, underbart!
Rikard jobbar på annan ort denna veckan så jag är själv hemma vilket är rätt skönt ibland. Kan mysa ner mig i soffan med filten och en kopp te, fundera över livet och njuta av att det är alldeles tyst omkring mig. Men okej, första dan och andra dan var det skönt men nu börjar jag längta lite...
 
Pernilla
 
 

Glasögon och sax i håret

Då har man fått ett par ögon äntligen! Kan inte förstå hur jag orkade köra bil innan? Bort med huvudvärken, ja tack!
Var till frissan idag också där det blev lite klipp och fix av både hår och bryn. Snart helg, då blir det att köpa skrivbord och fixa till på kontoret :)

Pernilla

Jobbhelg och en magsjuk hund

Då hände det som jag så gärna ville slippa, Flame har blivit magsjuk... Vi hade två magsjuka hundar inneliggande på jobbet under måndag och tisdag denna vecka och jag höll tummarna för att Flamsan skulle klara sig men icke. I onsdags blev hon dålig och har sedan dess bara blivit sämre... Hon får dietfoder och Pro-Kolin, har även kokat grötris som hon ska få några skedar av ikväll. Hoppas att hon piggnar på sig under helgen stackarn, får flashback av hur det är att ha valp när man bor på tredje våningen och får springa ut för rastning titt som tätt.
Har jobbhelg denna helg och idag var jag riktigt effektiv. Jag rensade bland papper och städade fint i receptionen, hade fullt upp å göra hela dagen och skulle gärna stanna några timmar till och fixa. Tänk om man kunde flexa med sina tider som man skulle vilja. Jobba kortdagar de dagar som känns tunga och kasta på några timmar på de dagar som bara rullar, härligt skulle det va!
Ikväll blir det väl bara en hemmakväll vid tvn med "skithunden" då. Skulle egentligen hem till Emelie och Daniel för att dricka lite viiiin och sedan göra stan osäker, men... Shit happens (höhö, göteborgsskämt ;). Nej ärligt talat så känns det fruktansvärt tråkigt att det inte blir av.
Längtar till nästa vecka faktiskt, då kommer mina brillor och jag skall bli fin i håret. Hejs!
 
Pernilla
 
 

Helg närmar sig!

Imorgon efter jobbet blir det helg! 
Jag jobbar både lördag och söndag men endast mellan 10-14 så det blir plättenkelt :) Lördagkväll åker vi hem till Emelie och Daniel och förfriskar oss med lite viiiin, trevlans!
Var till optikern idag så om en vecka blir hon med glasögon, skönt för huvudvärken =P Får fundera på om det kanske blir linser längre fram men börjar med glasögon så länge. 
Lagade en god middag idag by the way:
 
Ugnskassler med champinjoner & broccoli i ostsås
kassler
skivade burkchampinjoner
broccoli, fryst i små buketter
Ostsås
3 msk smör
0,5 dl mjöl
5-6 dl mjölk
1,5 msk grönsaksfond
salt o peppar
3 dl ost

Ostsås
Smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan vetemjölet. Fräs en stund och tillsätt mjölken. 
Koka såsen några minuter, vispa under tiden. 
Smaksätt med fond, peppar och lite salt.
Dra kastrullen från värmen och lägg i osten.
Gratängen
Lägg (fryst) broccoli och champinjoner i en ugnsform.
Skiva kasslern ganska tunt, lägg skivorna omlott i formen.
Häll över ostsåsen.
Ställ in i 200 grader 20-30 minuter.
 
(Jag hade ingen broccoli hemma så det fick bli spenat istället. Åt gratängen med bulgur och en grönsallad).
 
Pernilla

Husboende, Hundvakt, sjuk och höstmörker

Denna veckan bor lilla familjen i svärföräldrarnas hus utanför Horred. De har rest till Turkiet en sväng så då passar vi på att prova huslyckan ;). Skönt att bara kunna vara för sig själv på landet, öppna dörren och släppa ut hundarna så de kan springa fritt (dock mindre kul när den gula smiter hela tiden). Däremot så är det inte så upphetsande att pendla till jobbet. Jag är rätt säker på att jag inte skulle orka med pendling till jobbet i längden, min fritid är värd mer än det. Det går bra såhär en kort period men jag förvånas över dem som orkar stå ut med det jämt. Nyttigt att prova på det ändå.
Nu X-factor!!

Pernilla

RSS 2.0